Wymiana wewnętrznego zamka drzwi kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wymiana wewnętrznego zamka drzwi kierowcy

pozdrowienia dla Rentiera spotkanego dzis przy ALMIE w Nowym Targu
    oraz dla Nexusa i Dig Duga widzianych w niedziele w krynicy

Wymiana wewnętrznego zamka drzwi kierowcy

Witam.
    Mam pewien problem, muszę wymienić cały wewnętrzny zamek w drzwiach kierowcy i już dzisiaj rozebrałem całą tapicerkę poodłanczałem dwie ciągi, została jedna od klamiki i wkładka zamka i tu jest problem jak wyjąć klamkę bez porysowania lakieru, pod klamką jest jedna śruba ale przy samej wkładce też coś trzyma. Pomóżcie jeśli ktoś to robił. Jak wyjąć to ustrojstwo?? :?

Komentarz

• figurel
      Classic
      • 2005
      • 36

Akurat wczoraj podobny myk w golfie miałem. Asystowałem przy zakładaniu klamki zewnętrznej. Aby ją zamontować trzeba było odkręcić wewnętrzny mechanizm - zamek, opuścić go do dołu, włożyć klamkę i unosząc zamek wewnętrzny wsunąć do zaczepu klamki taki trzpień, płaskownik który jest razem z zamkiem a wchodzi do specjalnego uchwytu w klamce. Oprócz tego klamka jest przykręcona jedną śrubą do konstrukcji drzwi. Demontując należy odkręcić śrubę trzymającą klamkę, opuścić zamek i klamka łatwo wychodzi. Może podobnie jest w Skodzie?
      Golf IV ALH@ASV

Komentarz

• Piotrus
        Rider
        • 2004
        • 524

Re: Wymiana wewnętrznego zamka drzwi kierowcy

Zamieszczone przez futerM
        Witam.
        Mam pewien problem, muszę wymienić cały wewnętrzny zamek w drzwiach kierowcy i już dzisiaj rozebrałem całą tapicerkę poodłanczałem dwie ciągi, została jedna od klamiki i wkładka zamka i tu jest problem jak wyjąć klamkę bez porysowania lakieru, pod klamką jest jedna śruba ale przy samej wkładce też coś trzyma. Pomóżcie jeśli ktoś to robił. Jak wyjąć to ustrojstwo?? :?
        Jak otworzysz drzwi to na wysokosci wkladki zamka jest taka mala gumka. Wyciagnij ja,pozniej za pomoca srubokreta poluzuj obejme i wyciagnij wkladke zamka na zewnatrz. Dalej juz pojdzie tak jak napisal kol. figurel
        Piotruś
        AGR(RIP) + ALH

Komentarz

Re: Wymiana wewnętrznego zamka drzwi kierowcy

Zamieszczone przez Piotrus
          Witam.
          Jak otworzysz drzwi to na wysokosci wkladki zamka jest taka mala gumka. Wyciagnij ja,pozniej za pomoca srubokreta poluzuj obejme i wyciagnij wkladke zamka na zewnatrz. Dalej juz pojdzie tak jak napisal kol. figurel

Dzięki jutro sprawdzę wyciągałem tą gumkę ale chyba byłem ślepy tam przecież była śruba.
          Jeszcze raz dzięki
          pozdrawiam

[ Dodano: Sro 07 Wrz, 05 10:19 ]
          [quote="Piotrus"]
          Witam.
          Zamek wymieniłem i jest ok.
          Wielkie dzięki Piotrus k

Komentarz

• krisoctav
            Rider
            • 2008
            • 417

WITAM
            MAM PYTA NIE DOTYCZąCEJ WKłADU ZAMKA CHCE WYMIENIć WKłAD ROCZNIK SKODY 98
            WKLAD ZAMKA NOWY Z 2008 JEST DłUZSZY OD STAREGO O JAKIES 0,5 CM PRZEZ CO NIE WCHODZI DO KONCA W STOSUNKU DO STAREGO CO ZROBIC NADMIENIE ZE NOWY MA KOłNIERZ KTóRY BLOKUJE ZAMEK DALEJ CZO TO NORMALNE I MOZE MOZNA GO SPILOWAć PROSZE O PILNA ODPOWIEDZ

Komentarz

Pracuję...